Ето и някои полезни и вкусни плодове и зеленчуци които можем да даваме на кучетата…

МОРКОВЧЕТА
Те са изключително полезни и може спокойно да се консумират от кучетата. Ако любимеца ви отказва да яде пресни зеленчуци може като за начало да опитате с варени моркови.

КРАСТАВИЧКИ
Какво ще кажете да дадете на кучето си няколко резена краставица?! Няма проблем. Краставицата е безопасна за него, само не забравяйте преди това да я измиете и обелите.

БРОКОЛИ

Броколите са много лека закуска за кучетата. Не забравяйте обаче, че не трябва да прекалявате с количеството.Дори най – пресните и полезни плодове и зеленчуци в големи количества могат да предизвикат стомашно неразположение.

СЛАДКИ КАРТОФКИ
Някои кучета просто обожават сладките картофи. Давайте им само малки количества. Картофите винаги трябва да са сварени. Никога не давайте сурови картофи!

ТИКВИЧКИ
Тиквичките са здравословно лакомство за кучетата. Все пак преди да му дадете от този зеленчук се консултирайте с ветеринар, защото някои храни са несъвместими с определени медицински състояния или предписани диети.

БАНАНЧЕТА
Ако искате кучето ви „да се подслади“ с няколко резенчета банан, без да се налага да чистите след това, има едно лесно решение. Препоръчително е да замразите парченцата банан и тогава ги дадете на кучето.

ГРАХЧЕ
Даването на грах, вместо бисквити е добра идея, тъй като значително намалява калориите и кучето ви няма да страда от затлъстяване.

Все пак имайте предвид, че зеленчуците трябва да бъдат не повече от 10% от диетата на вашия домашен любимец.

ЯБЪЛЧИЦААА
Повечето кучета обичат сочните ябълки. Не забравяйте да премахвате семките и сърцевината на ябълката, защото могат да навредят на домашния ви любимец.

ЗЕЛЕНО БОБЧЕ
Имаме добра новина за всички фенове на зеления боб. Бъдете спокойни, той е безопасен и за вашето куче.

    Leave a Comment

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *