Как действат четириногите ни приятели на нашето душевно и физическо здравословно състояние…

Хората,които имат куче в дома си,по-рядко страдат от високо кръвно.Когато човек гали куче,и особено ако това куче е неговият домашен любимец,ритъмът на сърдечните му свивания се забавя,дишането става по-равно,мусколите се отпускат.Предвид този факт собствениците на кучета,които са преживели инфаркт,оздравяват в 94% от случайте.В наши дни се забелязват все повече деца,които страдат от повишено кръвно налягане, точно заради това присъствието на куче в дома може да предотврати подобни здравословни проблеми.Кучетата успокояват хората,които страдат от тревожни състояния и са с разтроени нерви.
Кучета-компаньони действат добре на хора, които страдат от различни психични заболявания. Тези животни чувстват физическите промени, които стават в организма на един епилептик, например, и предупреждават стопанина си за идването на пристъпа, като дори могат да му донесат и лекарство.
Всичко това се дължи на факта, че кучетата излъчват много положителна енергия. Това е защото всички процеси в организма им се случват много бързо.
Ако сте съсипани от работа и сте уморени, просто поспете час-два до кучето си и ще се събудите, изпълнени със сили и желание за работа. В слюнката на кучета се съдържа фермента лизоцим, който разрушава обвивката на бактериалните клетки.

Ето нещичко и за котчиците:

Котките пък лекуват благодарение на електрически импулси с ниска честота. Човек гали котката, получава се търкане на косъмчетата й едно в друго и в резултат се създава магнитно поле.

Отдавна се знае, че токът, въздействайки върху възпаление, убива микроби, спомага за заздравяването на тъканите и подобрява тяхното кръвоснабдяване.

Терапията с галене на котка действа най-добре при възпалени стави и гинекологични заболявания. Освен това котките лекуват и с ултразвук. Звуците с честота от 27 до 44 херца – в този диапазон мъркат котките – благоприятно въздействат върху нервната система.

От тези звуци се подобрява мозъчното кръвообращение, нормализира се кръвното налягане, стабилизира се сърдечният ритъм. Освен това се укрепват и костите, което е особено важно за жените след менопаузата.

 

    Leave a Comment

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *