Храна за мозъка

dog glassПсихологическите ефекти на здравословната диета

Всяко живо същество трябва да расте здраво, за да разбере обкръжаващия го свят. Кучетата не се различават от този принцип. Всеки ден, ние ги учим на нещо ново, така че те да коригират поведението си за съвместния живот с нас, а този живот много се различава от живота в глутница с други животни! За да постигнем това, от голямо значение е умът и рефлексите на кучето да останат активни, за да възприемат правилно обкръжаващия ги свят и да израснат в умни и интелигентни домашни любимци.
Добрата храна е важна за всички нас и една подбрана диета ще накара домашния Ви любимец да се чувства по-добре, значително ще подобри интелекта и рефлексите му.

Обучение

Храни, изобилстващи на антиоксиданти, като витамините E и C, е доказано, че помагат на кучето да запази своите познавателни способности за по-дълго, което означава, че то ще се учи през целият си живот. Забравете за твърдението, че възрастно куче не може да научи нови трикове! Това не се отнася само за ежедневните задачи, като обучение и трикове, но също така и помага на кучето да развие пространственото съзнание и да се приспособи по-лесно към новите условия.

Растеж

Докато кучетата израстват, техните познавателни способности могат да започнат да намаляват, така че е важно в този момент ние да им предоставим изобилие от витамини, за да ги задържат в добро състояние. Диетата е важна за растежа във всеки етап от живота на кучето, а храна спомагаща за развитието на мускулите и ставите, ще направи чудеса за вашето куче.

dog musicЩастие

Повече от всичко друго, една здравословна диета ще допринесе значително за цялостната щастие на вашето куче. Лоша диета може да се прояви в редица различни симптоми, често незабелязани от собственика. Балансираната храна осигуряваща достатъчна доза от всички необходими елементи, от които кучето Ви се нуждае, ще помогне да имате умен и щастлив домашен любимец!

    Leave a Comment

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *